piątek, 13 września 2013

Sałatka z kurczakiem i kapusta pekińską


Ta propozycja sałatki jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Podobnie jak sałatka grecka, jest lekka i idealna na upalne dni. Łączy w sobie wiele smaków, świeżych warzyw, chrupiącej kapusty pekińskiej i mocno przyprawionej piersi z kurczaka. Jest super ! Polecam ;)

Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej ( może być więcej więcej)
  • ok. 7 małych pomidorków
  • 1 mała czerwona cebula
  • ok. 2 garści czarnych oliwek ( mogą być zielone)
  • ok. 130 g sera typu feta
  • 2 piersi z kurczaka + przyprawy ( sól, pieprz, słodka papryka, ew. gyros)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Szatkujemy kapustę, kroimy pomidory w ćwiartki, cebulkę w piórka a ser w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, polewamy oliwą, a następnie przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Można podawać z grzankami. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz