Ach te muffinki! Są takie cudowne... z czymkolwiek by nie były zawsze są smaczne i udane. Świetnie potrafią się dostosować do sytuacji i okazji. Te z porzeczkami są uwieńczeniem lata ;p
Przepis:
Ciasto:
- 2 szklanki maki
- 1 niecała szklanka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka czerwonych porzeczek ( może być więcej :)
Kruszonka:
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki miękkiego masła
- dodatkowo płatki migdałowe
Wykonanie: Składniki suche na ciasto mieszamy w jednej misce, zaś w drugiej składniki mokre. Teraz mokre wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy porzeczki. Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą dodając w razie potrzeby mąkę. Ciasto nakładamy łyżką do foremek wyłożonych papilotkami i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 190 stopniach przez około 25 minut. Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz